Ideja za obletnico: Pikol Lake Village Slovenija

Avtor: Anej Ferko 22. novembra 2021 Ni komentarjev 9 minut - čas branja.

Obletnica je tisti čas, ki nama še posebej veliko pomeni. Čas vsako leto hitreje teče in premalokrat se ustavimo in si za obletnico privoščimo res oddih, ki bo samo za vaju in vama bo ostal še dolgo v spominu. Midva sva našla svoj sanjski kraj in z veseljem ga priporočiva še komu izmed vas.

Vsaka dobra zgodba ima predzgodbo

Začniva po vrsti. V lanskem letu smo drug za drugim pričeli odkrivati našo prelepo Slovenijo. In tudi midva sva iskala, kje bi porabila bone. Ljubitelja eksotičnih potovanj sva videla že kar nekaj sveta in res sva iskala tisto nekaj več. Tako je Teja na instagramu našla Pikol Lake Village. Idilični kraj v katerega sva se oba zaljubila.

Jezero ob Pikolu je bilo že v preteklosti opisano kot lokacija Sans Souci. Kar v prevodu pomeni brezskrbnost. Očitno so tukaj že v preteklosti vedeli, kako se uživa življenje. Ribnik je bil nekoč zelo znana lokacija za romantične zmenke, na kopnem pa so imeli osem-kotne strukture. Ob jezeru stoji znana restavracija Pikol. To je drugi dom družine Gašparin. Oče Boris je namreč prav na tem jezeru spoznal svojo ženo Maruško. Tudi ona dva sta se zaljubila v ta kraj in že leta 1980 prevzela delovanje gostilnice.

Danes za pobodo raja skrbi že druga generacija. Sinova Tadej in Taras. K njima se še vrnem. Prav mlajša generacija je zaslužna za fantastično idejo štirih osem-kotnih hišk na vodi, ki so med seboj povezane s pomoli in tukaj se dobra zgodba šele začne.

Jezero Pikol je s pravljičnimi vilami dobilo idelano lokacijo za preživljanje obletnice.

Rajske pametne hiške na vodi

Naj že takoj omenim, da je to prostor, kjer je močno spoštuje zasebnost in že sam vhod je ločen od ostalih obiskovalcev. Dan pred prihodom na svoj mobilni telefon prejmete telefonsko številko, ki odpira magična vrata. Na ta način so v tem raju samo rajski gostje. Idilična podoba jezera je arhitekturno izjemno domiselno zapeljana. Sodoben slog osem-kotnih hišk se z izborom naravnih materialov lepo povezuje z že obstoječo gostilno, ki je v celoti zgrajena iz lesa. Hiške na hitro spomnijo na hiške iz Maldivov, le da je voda tukaj manj turkizna in bolj zelena. V jezeru je ogromno rib, najde se tudi kakšna želva.

Vse hiške so pametne. Za vstop v svojo hiško potrebujete kodo, ki jo preko SMS sporočila prejmete pred obiskom. Vse je narejeno res z občutkom in hkrati čudovito povezavo z lokalnim okoljem. Les da res dušo prostoru. Vsa osvetlitev se lahko upravlja preko tabličnega računalnika, med gozdičkom pa vas bo čakal že prijetno segret jacuzzi. V hladilniku pa seveda bogat izbor penin. Naj omenim, da je oče Boris eden od ustanoviteljev Društva za razvoj pivske kulture – Sommelier Slovenije in tudi njegov večni generalni sekretar. Družina Gašparin svoja vina trži pod blagovno znamko Silveri. Njihova družinska tradicija pa sega do leta 1710. Prijetno ohlajene penine Silveri bodo tako še pika na i sprostitvi v vročem jacuzziju. Ne bodite presenečeni, če vas bo iz gozda opazovala divjad. Tukaj se namreč čas povsem ustavi.

Hedonizem je tukaj doma

Vesel sem, da sem svoja študentska leta preživel kot turistični vodnik. To mi je dalo bogato širino gledanja na svet. Nekoč mi je nekdanja šefica, danes moja dobra prijateljica, dejala: Anej, ti ne vidiš le drevesa, ampak znaš pogledati na cel gozd. In prav to širino gledanja na situacijo so imeli zagotovo v mislih tudi Gašparini, ko so ustvarjali vodne vile. Oba brata sta namreč že od malih nog preživela med gosti. In to se čuti. Takšen talent ne nastane čez noč ampak s kilometri in seveda pravim talentom. Tukaj se vidi, da gost ni samo na prvem mestu. Ampak je na prvih deset mestih. Od prvega pa vse do desetega. Naj bo to postavitev senčnikov ali skrb za prijetno vzdušje. Tadej in Taras znata očarati še tako zahtevnega gosta. In to z nasmehom in prisrčnim dialektom, ki ti hitro ustvari nasmešek na obrazu.

Tukaj niso stvari prepuščali naključjem. Jutranji zajtrk vam bodo namreč postavili pred vrata. Gospa z vozičkom bo pripeljala sveže pripravljen zajtrk iz domačih slovenskih sestavin naravnost pred vhod. Z nežnim trkanjem vam bo sporočila, da ste dobili zajtrk, sama pa se bo že odpravila naprej proti naslednji hiški. Zajtrk lahko imenujem samo “kraljevski”. Res ne poznam junaka, ki bi se nad izborom pritoževal, po želji poskrbijo tudi za vegeterjansko / vegansko ponudbo. A sam bi jo težko zamenjal za sveže narezan fantastičen kraški pršut in še vročo žemljico. Jeste lahko za mizico na zadnjem delu terase, si postrezete na pomolu ali pa si naredite piknik na travi. Omejitev tukaj ni. Zagotovo pa vam bo vmes še zadišal kozarček penine.

Spodnji del restavracije, ki gleda proti jezeru, je gostom vedno odprt. V njem je zvečer prijetno zakurjen kamin, čez dan pa vas tam čaka osvežitev v obliki hladne vode z limono. Energijo, ki tukaj vlada je težko opisati. Po govoricah so se tukaj hodili družit že plemiški predniki za časa Avstro-Ogrske. Zato ne čudi, da so letos prav tukaj gostili Italijanskega in našega Predsednika Republike.

Vodna vila je idealna za popolno obletnico

Vodne vile so velike 35 m2 in so primerne za dve osebi. Po želji lahko izberete še doplačilo za obletnico, kjer boste prejeli okrašeno vilo s penino Silveri. Glede penine vam moram dodati še nasvet: ob odhodu domov priporočam, da si vzamete s seboj še svojo najljubšo penino. Tako boste imeli še doma idealno priložnost za obujanje spominov ob pitju res izbrane penine.

Vse vile so opremljene z lastno kopalnico s talnim gretjem, so klimatizirane in tudi ogrevane. Seveda je na voljo tudi TV z dostopom do Netflixa. O udobju postelje verjetno ne rabim izgubljati besed.

Avtor:

Na potovanje se ne odpravim brez fotoaparata. Uživam v ustvarjanju nepozabnih spominov in dobrih fotografij. V zadnjem času je mesto prvega fotoaparata prevzel kar telefon. Anej se ukvarja z marketingom. Svojo karierno pot sem začel v turizmu in nadaljeval v avtomobilski industriji. Samo nekaj, kar delaš s srcem, lahko delaš nadpovprečno.

Oddaj komentar

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.